CLOUD

 

Cloud Computing is een verzamelnaam voor het via het internet beschikbaar stellen van hardware en software.

 

Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen Public Cloud en Private Cloud.

 

Bij de Public Cloud staan de software en data volledig op de systemen van de dienstverlener en wordt er voor alle afnemers een gelijke functionaliteit afgeleverd. Bij JACO IT hebben wij hier als voorbeeld onze Anti-Spam servers, Online backup servers, Mailservers, Webservers.

Bij de Private Cloud beschikt de gebruiker over een eigen (virtuele) ICT omgeving die niet gedeeld wordt met andere klanten. Voor het geheel wordt gebruik gemaakt van een gedeelde infrastructuur (locatie in het data center, switches, firewalls, noodvoedingen etc.) maar de applicaties zelf draaien per klant in een eigen virtuele omgeving, los van de andere afnemers. De functionaliteiten van het systeem zijn niet strikt bepaald en kunnen volledig worden aangepast aan de behoeftes van de klant. Hierdoor heb je als klant de volledige controle over de data, beveiliging en kwaliteit van de dienst.

Ook voor deze Private Cloud benadering heeft JACO IT meerdere oplossingen. Gaande van een standaard Cloud server aanbod met ingebouwde mail oplossing, office applicaties, terminal server omgeving en online backup (eventueel aangevuld met uw eigen beheers pakket etc.) tot een volledig op maat uitgewerkt systeem.

Hebt u echt specifieke hardware en software behoeften maar hebt u toch nood aan een centrale ICT oplossing die vb. vanaf meerdere filialen bereikbaar is? Wens je echter geen eigen investering te doen in dure snelle en redundante internetlijnen, noodvoedingen, acclimatisatie systemen, noodgeneratoren enz ? Ook dan is JACO IT u van dienst via onze Co Locatie oplossingen. Hierbij wordt uw eigen hardware bijgeplaatst in onze racks en zorgen wij ervoor dat deze in optimale omstandigheden en via performante internetlijnen steeds online voor u klaar staat.

 

Algemene voordelen van Cloud Computing:

 • U hoeft geen investering te doen in hard- en software. JACO IT doet dit voor u en houdt het systeem ook up to date door regelmatige upgrades van de hardware en software uit te voeren.
 • U bent dus niet meer verantwoordelijk voor het onderhoud van de hardware en software. Hierbij vervallen onderhoudscontracten op de hardware en is dit onderhoud inbegrepen in het Cloud contract.
 • Uw ICT systeem is bereikbaar vanaf elke computer, overal in de wereld. Dit uiteraard met de nodige veiligheidsvoorzieningen maar zonder dat u hiervoor extra investeringen moet voorzien.
 • Het koppelen van mobiele apparaten voor vb. mail en agenda synchronisatie is standaard voorzien.
 • Uw informatica systeem bevindt zich op een beveiligde locatie voorzien van alle moderne mogelijkheden ivm brandpreventie, diefstalpreventie, stroomvoorziening (noodvoedingen en noodgeneratoren). Doordat de betreffende gegevens niet binnen de eigen organisatie worden vastgelegd en beheerd, wordt daarmee het risico van interne manipulatie, vervreemding of misbruik ook verminderd.
 • U hebt voldoende aan een standaard internetlijn en hoeft ook geen dure energiefactuur meer te betalen voor uw server systeem en toebehoren.
 • Voor de werkposten kan je gebruik maken van Thin Client systemen. Het energieverbruik van deze systemen is maar een fractie van dit van de traditionele PC systemen.

 

Voordelen van Cloud Computing bij JACO IT.

 • JACO IT gebruikt enkel zijn eigen hardware platformen voor deze Cloud oplossingen. U weet dus perfect waar uw data zicht bevindt en wie alles in handen heeft. Al staan uw gegevens “in the cloud”, zij bevinden zich nog steeds op Belgische bodem en worden enkel beheerd door een bekende Belgische ICT provider (JACO IT).
 • Gezien alle hardware centraal staat in de directe nabijheid van onze kantoren kan u ook rekenen op een snelle interventie bij eventuele problemen.
 • Wij hoeven niet meer tot bij u te komen wat uiteraard ook kostenbesparend werkt.
 • De hardware waar onze Cloud oplossingen fysisch op draaien is redundant uitgevoerd. Dit houdt in dat bij een defect aan een hardware component de functie automatisch wordt overgenomen door een andere unit. Dit is een veel hogere graad van betrouwbaarheid dan u normaal zelf kan bereiken op uw eigen server systeem zonder zware extra investeringen.

 

Kortom met JACO IT hebt u het beste van 2 werelden.

 • Een hybride Cloud oplossing opgebouwd uit zowel Public als Private Cloud componenten die u virtueel ongelimiteerde mogelijkheden biedt.
 • Een huurformule waarbij u geen eigen investering hoeft te doen en ook sterk zal besparen op onderhoudskosten.
 • Een oplossing “in the Cloud” waarbij het duidelijk blijft waar uw gegevens zich bevinden en wie deze voor u beheert.