SECURITY

 

Security was 25 jaar geleden louter een zaak van het afschermen van gevoelige bedrijfsgegevens voor interne medewerkers of het ontoegankelijk houden van gegevens na inbraak in de bedrijfsgebouwen. Nu de toegang tot het internet vanaf elke werkpost een noodzaak geworden is voor een vlotte bedrijfsvoering (via web toegang, e-mail of andere) staat de deur open van en naar de wijde wereld. Omdat jammer genoeg niet elke aardbewoner steeds de meest nobele bedoelingen heeft, brengt dit nieuwe risico's met zich mee.

 

JACO IT helpt uw netwerk te beschermen op meerdere niveaus:

 

 

Internet Security

Internet Security is belangrijk om verschillende redenen. We gebruiken het internet voor het bankwezen, de aankoop van producten en het contact met klanten en leveranciers. Dit betekent dat we onze credit card nummers, namen, telefoonnummers en andere persoonlijke, gevoelige informatie over het internet versturen. Zonder Internet-beveiliging staat de deur open voor hackers en kunnen zij toegang krijgen tot uw gegevens om deze te bekijken of te stelen. Zelfs al geef je nooit persoonlijke informatie op het internet vrij, zonder beveiliging ben je nog steeds vatbaar voor directe aanvallen van hackers, virussen, wormen, trojans, spyware en andere malware.

meer info...

 

Netwerk Security

Iedereen weet hoe destructief een hacker kan zijn. Naast de nood aan een degelijke firewall die rechtstreekse aanvallen van hackers en virussen blokkeert, is het ook een must om op alle computers een degelijke anti-virus software te hebben. In een netwerk zijn alle computers verbonden met elkaar. Geraakt er slechts één computer geïnfecteerd, dan kan deze alle andere verbonden computers in het netwerk besmetten. Netwerkbeveiliging is een belangrijk item voor een bedrijf. Hackers proberen u financieel schade te berokkenen.  Maar met de correcte maatregelen houd je niet alleen het systeem veilig, je kan ook laten detecteren indien er zich een probleem dreigt voor te doen.

Meer info...

 

E-mail security

E-mail verkeer vormt momenteel het basis communicatiemiddel. De grote hoeveelheid spam mails die onze mailboxen dagelijks teistert, zorgt niet allee, voor veel tijdverlies en frustraties voor alle medewerkers in je bedrijf, ze belasten ook onnodig je internetlijn, netwerk en opslagruimte. Wie heeft al niet eens per ongeluk in die overvloed van onnodige berichten een belangrijke mail over het hoofd gezien of ongewild gewist. Laat deze berichten niet eerst in je netwerk binnendringen om ze daarna op te sporen door je server of anti spam programma. Of haal ze niet eerst binnen in je mailbox om ze daarna te moeten verwijderen. Laat ze bij de bron afblokken door een professioneel Anti-Spam systeem. Onze anti spam servers houden je netwerk vrij van spam berichten. En mocht er een bericht zijn waar het systeem niet 100% zeker van is dan wordt dit dagelijks in een persoonlijk en beknopt overzicht gemeld. Zo kan je het bericht eventueel toch nog opvragen. Op deze manier ben je er volkomen zeker van geen belangrijke bestelling te missen. Ook wat betreft een mogelijke virusbesmetting via het mailverkeer is het veel efficiënter en veiliger om een virus vooraf tegen te houden of de mail virus vrij te maken dan het virus pas te detecteren eens het per mail je systeem is binnengedrongen. Ook hiervoor staan onze anti-spam servers garant.

meer info...

 

Netwerk policy

Niet elke werknemer moet steeds alle informatie kunnen raadplegen en over alle functies kunnen beschikken. Beveiliging op het niveau van mappen en bestanden is basis ingebouwd in alle moderne netwerksystemen. Maar houdt u er ook rekening mee dat er heel wat gevoelige bedrijfsinformatie past op een eenvoudig USB stickje? Lijkt het u niet interessant om in bepaalde gevallen te kunnen traceren door wie en wanneer gevoelige bedrijfsinformatie via mail uw bedrijf verlaten heeft? Mag iedereen vrijuit Facebook of hotmail gebruiken?

meer info...

 

Netwerk backup

Niet alleen om verlies van gegevens tegen te gaan door defecte hardware of door externe factoren -zoals brand- is het nodig om steeds alle essentiële bestanden in hun meest recente versie op een backup systeem te hebben. Als een bestand wordt verwijderd door een hacker, maar je hebt dit nog op een backup staan dan is het probleem eenvoudig te verhelpen. Wanneer bestanden voor altijd verloren zijn, kan dit tot grote problemen, frustraties en financiële verliezen leiden.

meer info...